You are currently viewing Frukostföredrag: Ventilera Mera – 2022

Frukostföredrag: Ventilera Mera – 2022

Ventilera Mera – så påverkar luften våra resultat

MÅNGA MÄNNISKOR TVINGAS BEFINNA SIG i undermåliga inomhusmiljöer med dålig luft, vilket försämrar den kognitiva förmågan avsevärt. Detta leder till trötthet, irritation, minskad koncentrationsförmåga samt ökad risk för förekomst av astma och allergier, vilket vi lyfte i kampanjen ”Kids in the air” med fokus på god ventilation i skolan, Sveriges största arbetsplats.

MÅNGA MÄNNISKOR TVINGAS BEFINNA SIG i undermåliga arbetsmiljöer med stress, trakasserier och exkludering, vilket försämrar den kognitiva förmågan avsevärt. Möjligheten att leverera värde till kunder, leverantörer och medarbetare minskar. Byggbranschen är inte bäst i klassen. 

MÅNGA MÄNNISKOR ”TVINGAS” BEFINNA SIG på tråkiga middagar med dåligt vin till maten. Ofta beror det på enkla saker som att ett särskilt vin inte passar till vad som serveras på tallriken, eller att vinet inte har rätt temperatur. Ett smaklöst vin kan vara för ungt eller har rullat tunnorna (!) för länge.

Ovanstående ämnen ventilerar vi på Sveriges skönaste frukosthäng, med tre kompetenta föreläsare. Efteråt bjuds det på en 15-minuters rundvandring (obs: anmäl intresse i förväg) i världens mest nordliga urbana vineri – The Winery Hotel.

Föreläser gör

Anders Hedström, mångårig expert inom frågor som ventilation och inomhusklimat. Även kvalificerad rådgivare till WHO inom dessa frågor samt tidigare Global IAQ Manager på Camfil. Dessutom är Anders partner Investigator till WHO CC center i Queensland University, U.S.A.

Frågor som besvaras: 1. Vad är ren luft? 2. Hur vet vi att ventilationsluften är ren? 3. Vad kan vi själva göra för att minimera risker i inomhusmiljön?

Mikael Grawe, som har en unik kombination av erfarenheter från såväl komplex försäljning, kommunikation och varumärke, bl.a. från reklambranschen, därtill många års arbete i och mot (akut)sjukvården.

Frågor som besvaras: 1. Hur påverkar undermåliga arbetsmiljöer oss? 2. Vad kan vi göra åt detta?

Camilla Forslund, Wine Hospitality Manager, med 12 års erfarenhet som sommelier. Hon ventilerar sina bästa tips för en bra mat- och vinupplevelse. Små råd – som gör stordåd.