You are currently viewing Jädrar, grannen har ny gräsklippare – detta är additionsstress

Jädrar, grannen har ny gräsklippare – detta är additionsstress

Ja, så kan livet te sig. Ny gräsklippare. Ny pool. Ny båt. Ny bil. Ny mountain bike. Ny superior make over botox deluxe (en klassisk FLL – Frilla, Lips, Lökar). Allt ligger dessutom snyggt paketerat på Instagram, och du har inte ens börjat. Snacka om underläge. Denna typ av prestationsångest och stress kopplad till sociala medier är vanligare än vad du tror. För man vill ju tillhöra gruppen, eller hur?

Hjärnan buntar ihop allt det vi ser andra människor göra och skapar en bild av hur framgångsrika personerna är och vad mycket de hinner göra. Jobbigt värre. Allt sådant här skapar ångest, stress och utanförskap.

”Att vara nöjd kan uppfattas som ambitionslöst och provocerande av omgivningen. Men är inte det vad varenda person i världen strävar efter? – att vara nöjd och tillfreds med sig sig själv och sitt liv. I Sveriges Radios podd Kropp & Själ undersöker man begreppet nöjd och den svåra vägen dit.”

När alla tittar på alla, blir det ett jäkl…. trasigt samhälle. Och vi har kommit en bra bit på vägen. Lösning: titta inåt. Var dig själv, det är mycket lättare än att vara någon annan. 👌

Lagom är inte så dumt. Faktiskt rätt bra. Jag ska återkomma kring det.

Micke 💛