Vi staplar in på restaurangen i turisttempo. Paolo känner igen mig direkt, möter upp med ett uppfriskande leende, ”Buonasera”. Efter en del artighetsfraser jobbar vi oss fram i dialogen med hjälp av digitala översättningshjälpmedel. Det går bra även denna gång. Läsglasögon på och av. Skratt. Så tittar hans fru och kollega Anna in i lokalen, ”Buonasera”.
Efter ett minnesvärt restaurangbesök 2023 med god mat och mycket kärlek skrev jag en artikel om dessa äkta makar ”En pizzabagare, han bor i staden, han bakar magiskt, mest hela dagen…”. Da Paolo: en genuin och familjär kvarterskrog med hög trivselfaktor och okonstlad uppmärksamhet, belägen lite off-side i Budoni (Sardinien).
Inga turister eller flashiga restauranger så långt ögat kan nå. Skönt! Lika enkelt som elegant. Vi slår oss ned i den lummiga trädgården. Ett paradis i miniatyr. En del växtlighet skyddar mot solen. Värmen är påtaglig.
Detta är inte restaurangen för Michelin-stjärnor, och det är precis det som är så bra. Det är ett skönt ”hak” där man bara kan få vara. Där bemötandet får stå i rampljuset! Jag förstår att byborna hänger här.
Tack ännu en gång!
Adress till: Pizzeria Da Paolo
Kör hårt – ta det lugnt!
Micke 💛